Verschillende soorten snowboards

Verschillende soorten snowboards

We kunnen weer steeds vaker op vakantie! Na de coronacrisis, van zo een 2 jaar gaat van alles en nog wat weer langzaam open. We krijgen onze vrijheid terug en kunnen elkaar weer meer zien. Ook de familievakanties kunnen weer doorgaan!  We kunnen weer eindelijk naar onze heerlijke zonvakantie of juist genieten van een heerlijke wintersportvakantie. Wanneer je op wintersportvakantie gaat en je wil gaan snowboarden, dan is het wel handig om van tevoren een snowboard aan te schaffen. Bij het aanschaffen van een snowboard kom je verschillende soorten snowboards tegen. In deze blog kom je meer te weten over een paar verschillende soorten snowboards.

All mountain snowboardt en freestyle of park boards

Wanneer je graag op elke type sneeuw optimaal zou willen rijden, dan kun je het beste voor een all-mountain snowboard gaan. De naam van zo een snowboard zegt het al. Je kunt met een all-mountain snowboard van elke berg afglijden. Wanneer je gebruik maakt van een all-mountain dan is dit dus geschikt voor ieder terrein, maar ook voor iedere weertype. De meeste mensen, die op wintersportvakantie gaan om te snowboarden, hebben zo een all mountain snowboardt. Verder heb je ook een freestyle of park board. Deze soort is bedoeld voor personen, die graag over obstakels rijden. Ook wordt deze soort gekozen wanneer zij willen veranderen van voet, over muren willen rijden en ramps mee willen pakken. Zorg in ieder geval dat je materiaal in orde is en je snowboard bindingen goed zijn afgesteld.  Bekijk de website om te bekijken wat er mogelijk is.

Rijden in poedersneeuw

Op je wintersportvakantie is het ook mogelijk om af te glijden van poedersneeuw. Wanneer je dit graag wil doen, dan zul je een speciaal snowboard hiervoor moeten aanschaffen. Je kunt het beste een powder snowboard kunnen aanschaffen in deze gevallen. Je kunt deze powder snowboards herkennen aan de bredere neus en aan de smalle staart. De binding bij deze snowboards is over het algemeen stijver. Hierdoor is de response beter. Verder is zo een powder snowboard te herkennen aan de neus en staart, die eerder oploopt. Op deze manier is het dus mogelijk om soepel over de poedersneeuw te rijden.