3x buitensporten voor in het voorjaar

Het voorjaar is het ideale seizoen om je sportschoenen aan te trekken en lekker in de buitenlucht te gaan sporten. Is het te lang geleden dat je buiten hebt gesport en kun je daarom wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan onderstaande tips voor wat inspiratie!

Padellen

Woon je in Amsterdam? Huur dan een padelbaan bij padel Amsterdam west of  Amstelpark padel Amsterdam! Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en dus razend populair. Je speelt padel over het algemeen met z’n vieren (2 tegen 2), maar wanneer het niet lukt om 4 personen bij elkaar te vinden, is het ook hartstikke leuk om 1 tegen 1 te padellen. Speel dan over de cross zodat je maar de helft van de baan gebruikt. Het is in je eentje namelijk te moeilijk om de hele baan te dekken.

Bootcamp in het park

Als het lekker weer is, kun je gemakkelijk een bootcamp volgen in een park bij jou in de buurt. Vaak worden er wel lesjes aangeboden, maar als je liever niet wilt deelnemen aan een les, kun je ook prima je eigen work out in elkaar zetten. Wissel een rondje rennen af met wat oefeningen tussendoor. Wanneer je geen materiaal hebt, kun je de oefeningen ook zonder gewichten zwaar genoeg maken voor jezelf. Wees een beetje creatief en gebruik bijvoorbeeld muurtjes om op de springen of bankjes om je je push ups tegenaan te doen.

Mountainbiken

Mountainbiken wordt vaak gezien als een wintersport, maar ook in het voorjaar kun je je mountainbike uit de schuur halen. Als het mooier weer wordt, wordt er vaak eerder gekozen voor de racefiets. Toch is het ook in het voorjaar heerlijk om een rondje door het bos te rijden op je mountainbike. Wissel in het voorjaar af tussen je racefiets en je mountainbike om ervoor te zorgen dat je niet gek wordt van steeds maar weer dezelfde route.