Ik heb de handschoenen, nu alleen nog de bokszakken.

We hebben allemaal een hobby nodig. In deze blog probeer ik iedereen inspiratie te geven voor een nieuwe hobby. Het vinden van een nieuwe hobby is namelijk niet makkelijk. Ik denk wel dat veel Nederlanders de afgelopen 2 jaar hard op zoek zijn gegaan naar een nieuwe hobby. Omdat wij veel binnen zaten gingen wij ons snel vervelen. Je kon ook niet meer in teamverband sporten. Dat maakte het vooral voor mij lastig om te sporten. Toen ontdekte ik boksen. Eerst moest ik niks hebben van sporten die je alleen deed. Vooral het sociale contact bij het sporten vind ik prettig. Ook wilde ik graag altijd een spel spelen. Maar boksen is verrassend leuk om te doen. Het is een fantastische sport om je hoofd mee leeg te maken. Maar dan moet je wel de juiste apparatuur hebben. Ik ging altijd boksen bij mijn lokale sportvereniging. Maar omdat ik het zo leuk vind ga ik mijn eigen apparatuur kopen. Maar wat voor apparatuur moet ik dan hebben. De keuze is reuze.

Bokshandschoenen en bokszakken

Ik had al mijn eigen bokshandschoenen gekocht. Maar toen kwam nog de keuze voor de juiste bokszak. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bokszakken. Allereerst heb je de standaard bokszakken die aan het plafond hangen. Deze zijn het meest veelzijdig om te gebruiken. Je kan hier namelijk tegen slaan en schoppen. Maar dan moet jouw plafond zo’n zak wel kunnen houden. Ook heb je een ruimte nodig die groot genoeg is. Want deze zak moet ook kunnen bewegen. Als je deze ruimte niet hebt kan je ook kiezen voor een boksbal of een bokszak die aan de muur bevestigd word. Zo zijn er ontzettend veel verschillende bokszakken om te kopen. En ze zijn verrassend goedkoop. Natuurlijk moet je de zak nog wel even installeren. Maar een degelijke bokszak heb je al voor honderd euro.

Ontspannend en goedkoop

Het valt me ook ontzettend mee hoe duur bokszakken zijn. Voor de prijs van een bokszak kan ik een half jaar sporten bij mijn sportschool. In feiten heb ik de totale kosten er binnen een jaar al uit. Ik nodig jullie allemaal uit om het eens te proberen. Het is dan misschien geen spel, maar het is een fantastische manier om je hoofd leeg te maken. Je kunt volledig je energie kwijt en je kunt het op elk moment van de dag doen. Zoekt u nog een nieuwe hobby, dan zal ik boksen zeker eens proberen.