Plafondlampen zijn essentieel voor de werkomgeving.

Het gebruik van plafondlampen in kantoren kan veel bijdragen aan de werkomgeving. Maar wanneer heb je voor het laatst rondgekeken in een modern kantoor? Daar vindt je de ene of de andere lamp vooral veel andere armatuurvormen zoals bijvoorbeeld bureaulampen, vloerlampen of wandspots. Of extra lichtbronnen aan het bureau of op de vloer een echt voordeel voor de lichtkwaliteit betekenen, hangt natuurlijk altijd af van het specifieke individuele geval. Tegenwoordig mag de verlichting niet aan tafel zijn, maar wordt er geadviseerd om plafondlampen te gebruiken. Goed werklicht dat zowel efficiënt als comfortabel is, is cruciaal in een kantoor. Zonder de juiste plafondverlichting op kantoor riskeer je een negatieve invloed op jouw productiviteit en stemming. Een stijlvolle en functionele plafondlamp is dan ook ongetwijfeld de investering waard.

Waarom je plafondlampen op kantoor zou moeten gebruiken

Waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van plafondlampen op kantoor: de ruimte! Plafondlampen, praktisch aan of in het plafond geplaatst, zorgen altijd voor stijlvolle verlichting zonder wirwar van kabels op de vloer of tafel. Gangpaden blijven vrij en werkmateriaal kan efficiënt worden verspreid zonder onnodig extra ruimte in te plannen voor een bureaulamp. Lampen voor aan het plafond op kantoor zijn er in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen en kleuren. Dankzij deze verscheidenheid aan producten kun je de verlichting op de werkplek eenvoudig aanpassen aan elk ruimteconcept.

Efficiënt en compatibel: LED op kantoor als killer voor elektriciteitskosten!

Of je nu kiest voor oplossingen met vervangbare lichtbronnen of van meet af aan kiest voor items met vast geïnstalleerde ledmodules: de centrale innovatie van de relatief nieuwe technologie weet je zeker te borgen. Om er maar drie te noemen:

  • minimaal verbruik
  • verbeterde milieuvriendelijkheid
  • hoge compatibiliteit met oudere lampen

De eerste twee punten zijn inmiddels zeker algemeen bekend geworden. Iedereen bespaart graag energie en vermijdt maar al te graag het gebruik van kwikhoudende producten zoals tl-buizen.