Je hebt vast wel eens van de term vintage gehoord. Vintage is eigenlijk een tweedehands stuk wat nu weer in de mode raakt of wat jij leuk kunt combineren zodat het helemaal bij de outfit past. Het wordt vaak gezien als een scandinavische stijl, omdat vintage spullen vaak wat minimalistischer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hoed als kledingstuk of een sieradenhouder. Dit wordt vaak gecombineerd met een aantal planten of een vintage vloerkleed. Het combineren van vintage spullen wordt vaker gedaan dan het combineren van de nieuwe spullen met de vintage producten. Het is natuurlijk altijd mogelijk, maar vaak verschillen de liefhebbers hierin teveel.

Waar scoor je vintage producten?

Als jij de zoektocht begint naar vintage producten, begin je vaak op marktplaats. Hier kun je natuurlijk ontzettend veel vinden en kun jij snel op zoek naar iets wat jou misschien wel bevalt. Je kunt natuurlijk ook naar een kringloop winkel gaan, want hier liggen vaak ook leuke pareltjes tussen die perfect in jouw vintage interieur zouden moeten passen. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer online plekken waar er spullen verkocht kunnen worden die niet meer gebruikt worden. Eerder was dit alleen voor kleding, maar nu is dit ook voor leuke interieur accessoires en misschien wel kleine meubels.

Hoe kleedt je dit aan?

Zoals al eerder geschreven, zijn vintage producten vaak in minimalistische interieurs te vinden. Met rustige beton cire kleuren, een natuurlijk ogende betonlook verf en misschien wel een fel gekleurde muur met verf van een goede kalkverf webshop. Vaak worden vintage potten gekocht, omdat deze weer helemaal in zijn en worden hier veel verschillende soorten planten in gezet. Zo kun je op een makkelijke en goedkope manier aan andere leuke spullen kopen. Er is een hele markt voor deze vintage spullen, dus wanneer jij zelf ook spullen over hebt, die je niet meer wil gebruiken, dan kun je deze vast nog goed verkopen.