Een nieuwe vloer uitkiezen doe je zo

We willen er natuurlijk het liefst nog even niet aan denken, maar de zomer raakt op zijn eind en daar staat de herfst alweer voor de deur. De zomerkleding verdwijnt langzaamaan uit de winkels, de herfstachtige buien laten zich alweer zien en de tijd voor warme chocolademelk in plaats van een verfrissende cocktail breekt straks aan. Omdat we deze periode weer meer naar binnen gaan willen we natuurlijk wel dat onze woning er op en top uitziet. Veel woonkamers, slaapkamers en badkamers hebben het afgelopen anderhalf jaar al een flinke opknapbeurt gehad, maar eigenlijk is het thuis nooit af. Misschien is dit voor jou ook wel de tijd om de vloer thuis te vervangen. De vloer hoort bij de basis van het interieur en heeft dan ook best veel invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het zou dus zomaar kunnen dat al dat werk in huis ervoor heeft gezorgd dat de vloer niet meer goed bij het interieur past. Denk jij er over na om de vloer te vervangen? Dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, dat lees je in deze blog.

Een goed begin is het halve werk

Het kiezen van een nieuwe vloer is geen gemakkelijke klus. Misschien heb je een droomvloer in gedachten maar past deze helemaal niet bij de ruimte of binnen je budget. Of misschien heb je geen idee wat je wilt en kun je door de bomen het bos niet meer zien. Het is in ieder geval belangrijk dat je als eerst bedenkt in welke ruimtes je de vloer wilt vervangen en welk gebruik je van de vloer maakt. Met kinderen of huisdieren zul je waarschijnlijk voor een andere vloer kiezen dan wanneer je alleen woont. Als de ruimtes in huis in elkaar overlopen omdat deze op dezelfde verdieping zijn, dan is het mooi om de vloer overal gelijk te houden. Zodra je hier een duidelijk beeld van hebt, kun je het soort vloer gaan kiezen.

Keuzes maken

Als je bent toegekomen aan het kiezen van een soort vloer kom je opnieuw voor een lastige keuze te staan. Een PVC vloer wordt veel gekozen, maar ook kun je gaan voor een vloer van natuursteen, hout, parket, tegels of laminaat. Online kun je onderzoek doen naar de verschillen en uitkiezen welke vloer het beste past in jouw woning. Of vraag eens advies aan een expert. De vloeren hebben natuurlijk verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen. Houd er ook rekening mee dat je de ondervloer moet afstemmen op het soort vloer. Zo gaat vloerverwarming bijvoorbeeld niet goed samen met alle soorten vloeren. Zorg er daarnaast voor dat de vloer goed past bij jouw wensen en budget. Bij vrijwel ieder project worden kosten gemaakt die je van tevoren niet had berekend. Zo moet je ook rekening houden met je afval, zoals een puincontainer huren. Als je zelf niet weet hoe je de vloer moet leggen dan kun je gebruik maken van de service die veel verkopers aanbieden.