Tips voor een zomerse lunch

Wordt jij ook altijd zo blij van de zomer en heb je gelijk zin om te barbecueën of een zomerse lunch te organiseren? Dan vergt dat enige voorbereiding, zeker als het voor een grotere groep mensen is. echter zijn er genoeg tips die jou kunnen helpen om de perfecte zomerse lunch te organiseren. Lees hieronder meer over tips voor een zomerse lunch.

Aantal personen

Bedenk eerst hoeveel personen je uit gaat nodigen. Nodig je gezelschap daarna uit en vraag ook gelijk of je rekening dient te houden met eventuele dieetwensen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vervolgens dien je een locatie te kiezen voor je zomerse lunch.

Locatie

Heb je een grote tuin of een mooie veranda? Dan kun je de zomerse lunch uiteraard prima in je eigen tuin houden (dit is ook makkelijker met het voorbereiden en opdienen van de zomerse lunch). Is dit echter niet het geval? Dan kun je ook een zomerse lunch in een openbaar park of weiland organiseren. Denk eraan dat je dan wel het weerbericht in de gaten houdt en indien nodig alsnog naar een binnenlocatie uit kunt wijken. Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Bestellen van een lunch in Den Haag of een andere stad waar je woont heb je eenvoudig en snel online geregeld. Zo hoef je zelf niet voor alle hapjes te zorgen, maar kun je wel een zomerse lunch organiseren. 

Boodschappen en voorbereiding

Wat voor lunchgerechten wil je op gaan dienen? Maak een uitgebreid boodschappenlijstje met per gerecht duidelijk alle ingrediënten benoemd. Dit maakt het een stuk makkelijker om voor meerdere gasten boodschappen te doen en de juiste hoeveelheid aan te schaffen. Heb je geen zin in veel gedoe, maar wil je wel graag van een zomerse lunch genieten met familie en/of vrienden? Lunch laten bezorgen heb je zo online geregeld. Scheelt jou een hoop werk en je kunt toch genieten van lekker eten met dierbaren om je heen.

Menu

Zorg voor een heuse menukaart op tafel of op het picknickkleed, zodat iedereen zich kan voorbereiden op de heerlijke gerechten die jij op zult dienen. Bij een zomerse lunch met mooi weer kun je denken aan lekkere hapjes zoals wraps, kaas, worst, pannenkoekjes en quiches, maar je kunt ook denken aan een heerlijke (pasta)salade, sandwiches, smoothies en fruit.