Kniekousen voor heren: ongekend comfort

Het klinkt als uit de tijd van grootvader, kniekousen voor heren. Die lange hoge sokken tot aan je knieën. Niet zoals de naam misschien doet denken dat je de sokken over de knieën heen trekt. Kniekousen houden je onderbenen lekker warm. En nee, het hoeven niet per se die gebreide versies van je grootmoeder te zijn. Wil je graag wat vernieuwing en de moderne versie van een kniekous zien? Neem dan een kijkje bij ons op de website. Je vindt hier kniekousen voor heren in alle kleuren en van alle merken.

Kniekousen voor heren en voetbal

Sinds vele jaren worden kniekousen gedragen. In de oudheid was het ook gebruikelijker iets om je benen te wikkelen in plaats van een lange broek te dragen. In de middeleeuwen hadden we die gepofte broeken en dan die hoge sokken. Die kleine sokken tot aan je enkels, dat is echt iets moderns.

Zo zijn de kniekousen (voor heren en vrouwen) ook echt van deze tijd. Kijk bijvoorbeeld maar eens goed naar al die voetballers. Inderdaad, ze dragen allemaal kniekousen. Het past goed bij hun tenue maar het houdt de scheenbeschermers ook op zijn plaats. In de koudere dagen houdt het ook nog eens de onderbenen warm en biedt het bescherming.

De voordelen van kniekousen

Voor heren zijn er zeker positieve eigenschappen te vinden bij kniekousen. Vergelijk je kniekousen met andere type sokken zoals enkelsokken, sportsokken en reguliere sokken dan zijn ze toch echt anders.

In een zittende positie worden je broekspijpen omhoog getrokken. Met kniekousen voorkom je dat je benen naakt te zien zijn. Dit lijkt niet alleen beter aan de vergadertafel maar houdt je benen ook warmer.

Het is eigenlijk al gezegd, je benen blijven warmer met kniekousen. Voor heren en dames is dit ook erg goed bij het hardlopen. Net zoals bij voetbal beschermen kniekousen je spieren bij kouder weer maar ze zorgen ook voor een betere bloedsomloop (ook bij warmer weer). Dit geeft meer energie en dus hoger resultaat.

Kniekousen heb je in alle verschillende maten en merken. Zowel de topmerken als Tommy Hilfiger en La Coste als de huismerken bieden ze aan. Je vindt voor heren dus altijd wel een paar kniekousen die bij jou passen.

Kortom, kniekousen klinken misschien wat ouderwets maar ze passen echt in ons hedendaagse leven. Er wordt bijvoorbeeld over Italianen gezegd dat ze kniekousen dragen of anders helemaal niets…qua sokken dan. Alhoewel ze daar sokken niet echt (willen) kennen.