Een olijfboom als geschenk

Een olijfboom 1 meter is een prachtig geschenk voor verschillende gelegenheden. Een p;olijfboom 1 meter heeft een perfect formaat, is mooi gevormd en heeft een stevige steel. Olijfbomen staan symbool voor vrede en een wens voor succes. Daarom is het een ideaal cadeau voor vrienden of familie die nieuw woning, een nieuwe baan of een andere nieuwe start hebben. De boom kan doorgegeven worden van generatie op generatie omdat olijfbomen vele jaren kunnen leven. Ze zijn daarnaast erg makkelijk in onderhoud en dus is een olijfboom 1 meter perfect voor iedereen.

Een geschikte bloempot

Voor je olijfboom 1 meter wil je een bloempot uitzoeken die water voldoende afvoert. Je wilt niet dat water in de pot blijft zitten zodat de wortel vochtig blijven en daardoor gaan rotten. Hierdoor gaat je olijfboom 1 meter dood. De inhoud van de pot moet zeker 20 liter zijn zodat de wortels voldoende ruimte krijgen om te groeien. Tot slot moet je pot zeker 25% groter zijn dan de klomp wortels onderaan je olijfboom. Je kan kiezen uit verschillende designs en materialen om de boom in te zetten. Keramische potten zijn over het algemeen het meest geschikt om olijfbomen in te laten groeien. Ze zijn gemaakt van fijne klei. Je keramische potten zullen hierdoor effectief water kunnen afvoeren om je geschenk gezond te houden.

Verzorgingstips

Heb je zojuist een olijfboom 1 meter cadeau gedaan aan vrienden of een familielid maar weten ze niet hoe ze voor de boom moeten zorgen, vertel ze dan de volgende tips. Plaats de pot met de olijfboom op een plek waar deze zeker 6 uur vol zonlicht per dag krijgt en zorg ervoor dat de boom niet te veel water krijgt. Geef de boom pas weer water als de eerste 5 tot 10 cm van de potgrond uitgedroogd is. Wanneer het op olijfbomen aankomt, kun je beter te weinig dan te veel water geven. In de zomer vindt de boom het lekker om buiten van het zonlicht te genieten, in de winter kan hij beter naar binnen verplaatst worden.