Alles over het Pandemic bordspel

Het spelen van bordspellen komt steeds minder vaak voor doordat alles gedigitaliseerd wordt. Toch is het spelen van bordspellen een leuke bezigheid met vrienden en familie. Wanneer je samen met anderen een leuke activiteit wilt gaan doen, dan is het spelen van een bordspel nog steeds een van de beste manieren om dit te gaan doen. Bordspellen zijn er in veel verschillende soorten. Een van de leuke bordspellen die je kunt spelen Het Pandemic bordspel. Het Pandemic bordspel bestellen kun je doen in een spellenwinkel.

Wat is het Pandemic bordspel

Pandemic is een bordspel dat gespeeld kan worden met 2 tot 4 spelers. Bij veel spellen moet je vaak tegen anderen strijden. Dit bordspel is echter een coöperatief bordspel. Je moet hierbij samenwerken om het einddoel te bereiken. In dit spel probeer je samen met anderen ziektes te bestrijden die zich verspreiden over de hele wereld. Je wint het spel wanneer alle ziektes zijn bestreden en je verliest wanneer de hele wereld getroffen is door de ziekte. Iedere beurt mogen er vier activiteiten uitgevoerd worden. Je kunt reizen naar andere locaties, onderzoeksstations bouwen, kennis overdragen aan andere spelers en ziektes genezen. Samenwerking is erg belangrijk in dit spel omdat je maar een beperkt aantal zetten per beurt mag doen. Alleen samen kun je ervoor zorgen dat de ziektes genezen kunnen worden.

 

Het is belangrijk om na te denken wat je iedere beurt gaat doen. Iedere beurt zullen er namelijk nieuwe steden besmet worden met het virus. De beginnende fasen zijn erg belangrijk doordat die virus hier nog relatief langzaam verspreidt. Naarmate je verder in het spel zit, zal het virus zich steeds sneller verspreiden. Er zijn in totaal 4 ziektes die je moet genezen. Er is slechts een enkele manier om te winnen, en dat is door alle ziektes te genezen.

Een nieuwe twist aan bordspellen

Voor velen zal dit spel een compleet nieuwe ervaring zijn. Dit komt doordat je in veel bordspellen tegen elkaar moet strijden. Hoewel er ook andere bordspellen zijn waarin je moet samenwerken, zijn er hier relatief weinig van. Het spel is makkelijk te begrijpen, maar lastig om er goed in te worden. Het spel blijft leuk doordat je iedere keer weer nieuwe strategieën kunt bedenken.