Wat is zoekmachine marketing?

Elke website die u vindt via Google maakt gebruik van zoekmachine marketing, ook terwijl u er niets van merkt. Het maakt dus niet uit hoe bekend de website is. Zoekmachine marketing is de techniek om jouw website bereikbaar te maken voor de gestelde doelgroep via de zoekmachines. De websites en webwinkels die het beste gebruik maken van hun zoekmachine marketing staan ook op de eerste pagina van Google. Dit is voor iedere website de beste scenario, aangezien dit voor hen de grootste kans is om gevonden te worden. Met dank aan zoekmachine marketing is het dus voor ieder bedrijf mogelijk om meer actief te zijn in de online business.

Zoekmachine marketing toepassen bij je eigen website

Er zijn twee verschillende vormen van zoekmachine marketing, namelijk SEO en SEA. SEO staat voor Search Engine Optimization (ook wel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands) en SEA staat voor Search Engine Advertising (zoekmachine adverteren). Bij je eigen website kan je gebruik maken van beide methoden om klanten toe te trekken. Er is natuurlijk wel een verschil aanwezig tussen de twee technieken, namelijk is SEO gratis en SEA niet. Bij SEO kom je door middel van trefwoorden en bepaalde tags op de voorpagina. Bij SEA wordt er betaald zodat een advertentie van je website op Google staat. Beide technieken hebben hun eigen voordelen en nadelen.

Waarom zoekmachine marketing?

Stel je het voor, je hebt een hele mooie webwinkel gebouwd. Alles staat op orde, de site werkt foutloos en het ontwerp is geweldig. Als ondernemer wil je zo snel mogelijk dat klanten via je nieuwe website een aantal producten van je kopen. Alleen is het nadeel dat er geen één persoon op de website terecht komt. Al het werk is voor niets uitgevoerd. Dan zou je tijd en misschien ook geld moeten investeren in internet marketing. Als jij de juiste technieken uitvoert voor jouw website, zal die in no-time op de voorpagina van Google staan en zie je het aantal verkopen enorm stijgen.