Bescherming tijdens het verzenden

Wanneer je veel moet verzenden voor je bedrijf of misschien ook wel als particulier, is het belangrijk dat je je spullen goed beschermt. Tijdens het transport kunnen producten namelijk nog wel eens beschadigd raken. Je weet niet altijd even goed hoe netjes er wordt omgegaan met de dozen tijdens de verzending. Om er zeker van te zijn dat de spullen die jij verzendt wel in een goede staat aankomen is het dus van groot belang dat je hier zelf verantwoordelijkheid voor neemt. Dit kan je doen door je producten dus goed te beschermen tijdens de verzending. Hier zijn een aantal verschillende opties voor. Om te beginnen kan je de lege ruimtes in de doos opvullen. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van opvul materiaal. Dit komt in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld plastic snippers of papiersnippers. Ook zijn er luchtkussens, zij zorgen ervoor dat je product niet in de doos heen en weer kan schuiven. 

Noppenfolie 

Dit is vooral heel belangrijk bij breekbare producten. Wanneer deze door de doos heen kunnen schuiven is de kans op breken een stuk groter. Een andere optie is om je product zelf extra goed in te pakken. Dit kan gedaan worden door papier, wat je vaak bij servies ziet. Maar bij andere producten is noppenfolie van een nog betere oplossing. In de volksmond wordt noppenfolie ook wel bubbeltjesplastic genoemd. Dit komt omdat het allemaal kleine bubbeltjes gevuld met lucht heeft. Het voordeel van noppenfolie is dat het ook de producten tegen krassen beschermt. Het zit namelijk om het product zelf heen gewikkeld. Noppenfolie kan je op grote rollen kopen. Je kan zelf kiezen welke maat je nodig hebt. 

Beide opties

Vervolgens kan je al je producten hiermee inpakken. Om de beste bescherming te bieden voor breekbare producten is het handig om beide opties te combineren. Dus om te beginnen met het product goed inpakken met bijvoorbeeld noppenfolie en vervolgens ook de lege ruimtes in de doos op te vullen met een opvulmateriaal. Zoals hierboven als genoemd was zijn hier ook verschillende opties voor. Voor zowel grote bedrijven of een kleinere webshop is het handig om van deze beschermende verpakkingsmaterialen gebruik te maken. Zo komen de producten namelijk heel en onbeschadigd aan bij de klanten. Dit zorgt ervoor dat er een stuk minder klachten komen. We vinden het immers zelf ook het allerfijnst als bestelde goederen in de juiste staat geleverd worden. Maak hier dus goede keuzes in en zorg ervoor dat de verzending nog beter verloopt.