Wat houdt een hypotheek voor duurzaamheid in?

Ben je bezorgd over het milieu, maar weet je niet hoe je kunt helpen de planeet te redden? Je kunt beginnen met het verminderen van jouw huishoudelijk afval, meer recyclen en het zoeken naar milieuvriendelijkere winkels voor het doen van jouw boodschappen. Maar als je huiseigenaar bent, kunt je ook jouw huis milieuvriendelijker maken. Duurzame huisverbeteringen kunnen goed zijn voor jouw portemonnee en ook voor het milieu. Iemand kan bijvoorbeeld op lange termijn op zijn energierekening besparen door zonnepanelen te installeren. Om je huis te verduurzamen middels groene technologie heb je wel wat extra geld nodig en dat is waar de hypotheek voor verduurzaming van pas kan komen.

De voordelen van zo'n hypotheekvorm

Duurzaamheid wordt gestimuleerd door de Nederlandse overheid en daarom heeft de overheid besloten dat iedereen die zijn of haar huis wil verduurzamen dit moet kunnen doen door middel van een hypotheek. Bij een normale hypotheek kun je 100% van de waarde van je huis lenen, terwijl je bij een duurzame hypotheek tot 106% van de waarde van je huis kunt lenen. Een ander belangrijk voordeel is dat je de duurzaamheidshypotheek kunt toevoegen aan jouw bestaande hypotheek (oversluiten) of als tweede hypotheek kunt nemen. Wil je meer informatie over de kosten van het verhogen van je hypotheek, dan moet je terecht bij de hypotheekexperts.

Welke aanvragen vallen onder verduurzaming?

Er zijn talloze toepassingen om een bestaande woning milieuvriendelijker te maken. Enkele van de meest effectieve voorbeelden zijn:

– Het aanbrengen van kwaliteitsisolatie

– Dubbele beglazing

– Investeren in efficiënte verwarmingssystemen

– Het installeren van zonnepanelen

– Energie-efficiënte verlichting installeren

– Gebruik maken van biomassaverwarming

Afhankelijk van het budget en de woning zelf zullen sommige van deze veranderingen ongetwijfeld haalbaarder zijn dan andere, maar het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om het financiële verschil te overwegen dat ze zowel op korte als op lange termijn kunnen maken. Je kunt het ook eerst nagaan met de aannemer, zo weet je welke oplossingen mogelijk zijn en welke niet.

Tot slot

Als je jouw huis duurzamer wilt maken, is investeren in groene huistechnologie een goede manier. Investeringen in duurzame huistechnologie kunnen de waarde van jouw huis verhogen, terwijl je meer overhoudt in jouw portemonnee. De financiering van het verduurzamen van jouw woning kan via een duurzaamheidshypotheek. Laat je goed informeren zodat je de juiste beslissingen kunt nemen om er op de lange termijn profijt van te hebben.