Hoe kiest u de juiste vloer voor uw nieuwe huis?

Een nieuw huis kopen is spannend! Maar het kan ook overweldigend zijn, vooral wanneer u de juiste vloeren voor uw nieuwbouw woning moet kiezen. Met zoveel opties is het belangrijk om te weten wat u zoekt en welke eigenschappen het beste werken in uw nieuwe huis. Hier zijn vijf tips om in gedachten te houden bij het kiezen van vloeren voor uw nieuwbouwwoning.

Overweeg uw levensstijl

Het soort activiteiten dat in elke ruimte plaatsvindt, moet een rol spelen in uw besluitvormingsproces. De keuken wordt doorgaans drukker bezocht dan andere kamers zoals slaapkamers of woonkamers, dus duurzaamheid en schoonmaakgemak kunnen hier een prioriteit zijn. Als u huisdieren of kinderen hebt, zijn factoren als krasbestendigheid en slipweerstand belangrijke zaken om te overwegen.

Bepaal een budget

U hoeft de bank niet te breken wanneer u voor een vloer koopt, maar een idee hebben van hoeveel u wilt uitgeven is essentieel. Heb een eerlijk gesprek met uzelf over welke eigenschappen het belangrijkst zijn en wijs dan meer geld toe aan die zaken en budgetteer minder voor zaken die minder belangrijk zijn. Zo kunt u bepalen welke materialen voor u zinvol zijn.

Onderzoek materialen

Er zijn veel verschillende soorten vloermaterialen om uit te kiezen: hardhout, laminaat, tegels, vinyl, bamboe, enz., dus neem de tijd om ze allemaal te onderzoeken en te beslissen welke het beste bij u en uw huis past. Zorg ervoor dat u bij deze beslissing rekening houdt met prestatiekenmerken zoals waterdichtheid en eventuele milieukwesties die kunnen voortvloeien uit het gebruik van bepaalde materialen ten opzichte van andere (bamboe wordt bijvoorbeeld beschouwd als milieuvriendelijk).

Denk aan onderhoud

Sommige vloermaterialen vergen meer onderhoud dan andere; zo moeten hardhouten vloeren regelmatig worden gepoetst en in de was gezet, terwijl laminaatvloeren gemakkelijk kunnen worden schoongeveegd met een vochtige dweil of doek zonder dat u daar extra moeite voor hoeft te doen. Als u bedenkt hoeveel tijd en geld u in het onderhoud van uw vloeren wilt/kunt steken, weet u ook welk materiaal op de lange termijn het beste bij u past!

Win professioneel advies in

Een professionele installateur of aannemer kan u onschatbaar advies geven over welke producten het beste bij uw levensstijl passen en over installatietechnieken die ervoor zorgen dat het product na de juiste installatie lang meegaat (d.w.z. met de juiste kit of lijm). Vragen als “Hoe lang bestaat dit type product al?” of “Wat zijn veel voorkomende problemen met dit materiaal?” kunnen u inzicht geven in welk product beter werkt dan een ander voordat u een definitieve aankoopbeslissing neemt!

Conclusie

Het kiezen van het juiste vloermateriaal is niet altijd eenvoudig, maar door deze vijf tips in overweging te nemen – rekening houden met de behoeften van de levensstijl; een redelijk budget vaststellen; onderzoek doen naar de beschikbare materialen; nadenken over de onderhoudsvereisten; en professioneel advies inwinnen – bent u goed op weg om de perfecte optie voor uw nieuwbouwwoning te vinden.

Bron: martijndewitvloeren.nl