Tips van locals om te doen in Utrecht

Als je een weekendje weg wilt en besluit om Utrecht te bezoeken dan wil je natuurlijk wel weten wat je kan beleven buiten je hotel in Utrecht centrum. Je kan binnen het centrum van Utrecht alles lopen, maar zodra je besluit om de kern van de Domstad te verlaten dan is het slim om een fiets te huren. Utrecht is de perfecte dag om eens lekker uitgebreid te gaan shoppen, bijvoorbeeld op de Oude Gracht. Alle gezellige winkelstraatjes verrassen je met vele afwisselende winkels. Als het regent dan kan je terecht in het overdekte Hoog Catharijne. Als je zin hebt in een waanzinnig uitzicht dan kan je ervoor kiezen om de hoogste toren van Nederland te beklimmen, de Dom. Of je kiest voor een lekker terrasje aan de gracht. Uiteraard zijn er ook verschillende musea die je kan bezoeken zoals het Spoorwegmuseum, het Centraal Museum of het Nijntje Museum. Mocht dat niet je ding zijn dan kan je altijd nog besluiten om eens opzoek te gaan naar de niet toeristische plekjes waar je vooral de lokale bevolking tegenkomt.

Wat valt er binnen het centrum van Utrecht te doen

Op het moment dat je besluit om binnen het centrum van Utrecht te blijven dan is er veel te beleven. Je start je dag goed bij een van de vele hippe koffietentjes. Als je niet zo’n koffieleut bent dan zal je er ook lekkere verse sappen terug kunnen vinden. Op het moment dat je behoefte hebt aan wat rust kan je goed terecht bij de Oude Hortus, dit is onderdeel van het Universiteitsmuseum Utrecht. Je kan hier vele aparte planten terugvinden en lekker rondwandelen in de natuur en tussen mooie gebouwen. De wijk rondom de Oude Hortus is ook leuk om rond te lopen. Hier vind je allerlei oude arbeiderswoningen uit de Middeleeuwen, kleine hofjes en smalle straatjes. Als je zin hebt om te gaan lunchen dan zijn er vele broodjeszaken waar je de lekkerste Italiaanse bollen kan vinden. Als je meer van de high tea bent dan kan je dit ook in de buurt van de Dom terugvinden. Er zijn ook heerlijke plekken te vinden om te borrelen. Een boottocht kan je natuurlijk ook niet overslaan op de grachten. Je kan voor een kano, rondvaartboot of elektrische boot kiezen.

Wat valt er te doen buiten het centrum van Utrecht

Met een boot kan je besluiten om eens buiten het centrum rond te varen. Als je de fiets pakt zijn er voldoende plekken om wat te eten of drinken zoals bij de molen in Lombok. Ook kan je leuke straat art terugvinden rondfietsend door Utrecht.