Een nieuwe Vespa scooter aanschaffen in Nijmegen

Je ziet veel scooters rijden in Nijmegen, maar wanneer er een Vespa voorbij komt pruttelen kijk je toch even naar de klassieke ronde vormen van deze Italiaanse schoonheid. De iconische Vespa scooter is te zien geweest in vele films die zich in Italië afspelen, ook in de lage landen presteert deze scooter erg goed. Momenteel kun je kiezen uit de Vespa Primavera en de Vespa Sprint, die beide verkrijgbaar zijn in enkele speciale edities. Zowel de Primavera en de Sprint zijn verkrijgbaar als snorscooter of bromscooter, met een pittige 50cc motor. Op deze pagina kun je meer lezen over deze topkwaliteit scooter, en waar je deze het beste kunt kopen in Nijmegen.

Bekijk direct de huidige Vespa modellen op https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/, de online scooterspecialist van Nederland.

De beste scooter in de stad sinds 1946

In de jaren veertig van de vorige eeuw had je eigenlijk alleen grote motoren. Er was behoefte aan een kleiner model voor gebruik in de stad. Fabrikant Piaggio was gestopt met de productie van vliegtuigen en had nog volop wielen en plaatstaal liggen. Met dit materiaal werd de eerste Vespa gebouwd. Een bijzondere eigenschap was de handige doorstap, zo konden vrouwen met een rok of jurk ook comfortabel plaatsnemen op de scooter. Die klassieke ronde vormen uit 1946 zijn nog steeds waar te nemen, onder de kap gaat heel moderne technologie schuil.

Vespa scooter

Huidige Vespa modellen

Momenteel zijn alle nieuwe Vespa scooters uitgerust met een 50cc motorblok die verkrijgbaar is in een tweetakt en viertakt uitvoering, je kunt ze als snorscooter of bromscooter kopen. Met een snorscooter (of snorfiets) mag je maximaal 25 km/u rijden, met een bromscooter (of bromfiets) mag je tot 45 km/u rijden. Technisch zijn ze verder aan elkaar gelijk. Je kunt momenteel de Vespa Primavera en de Vespa Sprint nieuw kopen.

Vespa Primavera

Dit model heeft de klassieke vorm van de originele “retro” scooter behouden met een flinke body en mooie, ronde lijnen. Onder de stalen overkapping gaat opvallend moderne technologie schuil, bijvoorbeeld gevlochten remkabels voor een sterkere remdruk wat de scooter veiliger maakt.

Vespa Sprint

Dit model is wat slanker en sportiever van vormgeving, behoorlijk wat technologie in deze scooter komt van het immens populaire Vespa 946 model. Naast de body van staal is er een monoarm voorvork aanwezig voor uitstekende prestaties op de weg. De kilometerteller wordt elektronisch geregeld wat laat zien hoeveel aandacht voor detail Vespa in hun scooters legt.

Speciale Vespa modellen

Je bent niet beperkt tot de standaard modellen, wat dacht je van de witte Vespa Sprint Sport met een rode bies op de kap en wielen met een witte streep. Of de SETTANTESIMO speciale uitvoering met de originele kleurstelling van zeventig jaar terug voor die onovertroffen retro look. Je kunt zelfs een Vespa bestellen met een custom kleur lak zoals mat groen of mat zwart, zelfs goud of zilver is mogelijk zonder de originele lak aan te tasten.

Wil je een Vespa scooter maar het liefst wel goedkoop? Dan kun je terecht bij www.fastfuriousscooters.nl, de webshop met levering aan huis in Nijmegen en de rest van Nederland.