Elektrische scooter vergelijken

Elektrische scooter vergelijken. Een elektrische scooter wordt steeds populairder bij veel mensen. Je ziet ze steeds meer rondrijden. Ze zijn zeer milieubewust en betrouwbaar. Er zijn ook verschillende aanbieders en modellen van elektrische scooters. Daarom moet je eerst goed gaan rondkijken en vergelijken.

Wat is een elektrische scooter

Een elektrische scooter rijdt op elektriciteit. Andere scooters rijden op benzine. Je hoeft dan niet naar het tankstation te rijden, maar dan kan je bij je eigen huis je scooter opladen. Het nadeel hiervan is dat je wel een oplaadstation bij je huis moet installeren. Je laad als het waren je accu telkens op aan huis.

Voor en nadelen van een elektrische scooter

Een elektrische scooter is enorm milieuvriendelijk, omdat er geen brandstof gebruikt wordt en in de lucht komt. Als je aan het rijden bent hoor je de scooter ook niet aankomen, omdat hij muisstil is. Alle andere scooters maken wel een geluid. Sommige zelfs een harder geluid dan de ander. Dit mag ook niet al te hard zijn. Je hebt een maximaal decibel dat uit je scooter mag komen. Is dat te hoog, dan kan je hier een boete voor krijgen en mag je er niet meer oprijden tot dit is opgelost. Met een elektrische scooter heb je hier geen last van, omdat hij geen geluid maakt. Als je accu 100% is opgeladen kan je hier 6 tot 8 uur lang mee rondrijden achter elkaar.