Veel mensen worden geplaagd met een vermoeid uitziend gezicht. In veel gevallen wordt deze vermoeide indruk gecreëerd door hangende oogleden of wallen onder de ogen. In de praktijk kan dit verschillende vervelende gevolgen met zich meebrengen. In eerste instantie kan het bijvoorbeeld lastiger zijn om je ogen te openen. Of misschien voelen de oogleden wel stelselmatig zwaar aan. In beide gevallen is de oorzaak terug te vinden in het feit dat met ouder worden de huid of spier in het ooglid slapper zal worden. Door het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie zal je tot de vaststelling komen dat je van deze vervelende problemen verlost zal zijn. Bovendien zal je gezicht terug over een veel jeugdigere uitstraling beschikken. Meer te weten komen hierover? Blijf dan zeker verder lezen! 

Drie verschillende soorten ooglidcorrecties 

Het merendeel van de mensen gaat ervan uit dat het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie eigenlijk steevast op dezelfde manier verloopt. Dat is echter geen correcte conclusie om te maken, integendeel. In de praktijk is het dan ook zo dat we een onderscheid maken tussen drie verschillende soorten behandelingen. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende mogelijkheden:

  1. Een bovenooglidcorrectie;
  2. Een onderooglidcorrectie;
  3. Een correctie van de zogenaamde levatorspier;

Voor de eerste twee behandelingen geldt dat het type ooglidcorrectie welke zal worden uitgevoerd wel voor zich spreekt. Dat is een ander verhaal wanneer het aankomt op een correctie van de levatorspier. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze in de praktijk zelfs helemaal niet weten wat deze spier nu precies is. Het gaat hierbij om de spier welke zich bevindt in het bovenooglid. Deze wordt strakker gezet waardoor er een mooie, open blik kan worden gerealiseerd. Het spreekt voor zich dat het bij het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie niet ongebruikelijk is dat er verschillende onderdelen van het oog worden aangepakt wanneer de situatie dat vereist. 

Wat is een wenkbrauwcorrectie?

In bepaalde gevallen zal je tot de vaststelling komen dat de huid van het voorhoofd slapper is geworden. Dit kan als gevolg hebben dat de wenkbrauw naar beneden komt te zakken. Wanneer de wenkbrauw erg laag staat kan het een vereiste zijn om deze eerst te laten corrigeren. Enkel en alleen een correctie van de huid in de bovenoogleden kan dan zorgen voor een voldoende bevredigend resultaat. Het spreekt voor zich dat de oogartsen telkens afhankelijk van de situatie een keuze zullen maken van wat nu precies de voor jou best mogelijke behandeling is. 

Is een ooglidcorrectie laten uitvoeren ook voor jou interessant?

Een vermoeide kan er in de praktijk al snel voor zorgen dat onze uitstraling sterk negatief kan worden beïnvloed. Bijgevolg is het eveneens mogelijk dat als gevolg hiervan ook ons zelfvertrouwen sterk afneemt. Het hoeft niet gezegd dat dit allemaal ontzettend vervelend kan zijn. Het ondergaan van een ooglidcorrectie maakt het mogelijk om hier punt en perk aan te stellen. Op deze manier zal je terug kunnen rekenen op een veel jeugdigere uitstraling dan voor het ondergaan van deze behandeling. In ieder geval kan het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie, bijvoorbeeld bij Skin Surgery, dus zeker het overwegen waard zijn.