Waar rekening mee houden bij een fitnessmat aanschaffen?

Bijzonder veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om te gaan fitnessen. Dat is natuurlijk alleen maar een goede keuze. Door te gaan fitnessen zorg je er namelijk voor dat je kan rekenen op verschillende voordelen. Niet alleen wordt je conditie beter, daarnaast zal je namelijk ook kunnen rekenen op een mooier uitziend lichaam. Eén van de accessoires waar je altijd behoeften aan hebt op het ogenblik dat je wil gaan fitnessen is een zogenaamde fitnessmat. Zowel voor mensen die gaan fitnessen in een fitnesscentra als voor zij die gewoon lekker thuis willen sporten is dit een absolute must. Zou jij ook graag een fitnessmat willen kopen? Aarzel dan niet langer en ontdek op deze pagina waar allemaal rekening mee te houden!

             Let op het comfort van de fitnessmat

In eerste instantie zal je natuurlijk altijd rekening willen houden met de kwaliteit waar de fitnessmat van jouw keuze over dient te beschikken. Dit comfort is in de praktijk afhankelijk van de frequentie van de training. Des te vaker je traint, des te meer comfort je zal verlangen van jouw mat. Het soort dikte waar je uiteindelijk bij jouw fitnessmat voor zal gaan kiezen is in de praktijk ook afhankelijk van het soort training die je wenst uit te voeren. Neem nu bijvoorbeeld rustige activiteiten zoals bijvoorbeeld stretchen of pilates.

 

Deze activiteiten gebeuren vaak met blote voeten op de grond. In dat geval is het interessant om gebruik te maken van matten die over een dikte beschikken van minstens 5 mm. Bovendien spreekt het voor zich dat de voorkeur uitgaat naar matten die zijn voorzien van een gladde textuur. Enkel en alleen op deze manier kan je rekenen op een maximum aan comfort en is er sprake van voldoende isolatie.

             Wat met de afmetingen van je fitnessmat?

Bij het kopen van een fitnessmat zal je ook altijd rekening willen houden met de afmetingen waarover ze beschikt. Het spreekt voor zich dat je op dit vlak stil moet blijven staan bij je eigen maten. Dit geldt niet alleen voor je lengte, maar ook voor je postuur. Verder spreekt het voor zich dat ook het soort oefeningen van belang zijn om bij stil te blijven staan. Neem je tijdens het uitvoeren van je training vaak een liggende of horizontale houding aan? Dan spreekt het voor zich dat je behoeften zal hebben aan een langere mat dan wanneer je hoofdzakelijk oefeningen doet in een zittende houding.

             Over welke weerstand dient je fitnessmat te beschikken?

Tot slot is het uiteraard zo dat ook de weerstand een niet onbelangrijk punt is om rekening mee te houden. Afhankelijk van de frequentie waarmee je gebruik gaat maken van de fitnessmat is het zo dat deze bestand dient te zijn tegen slijtage. Op het ogenblik dat je van plan bent om regelmatig te gaan trainen met behulp van een fitnessmat is het sterk aangeraden om te kiezen voor een exemplaar die is voorzien van een speciale beschermende folie. Op deze manier is het mogelijk om slijtage door bijvoorbeeld het dragen van sportschoenen te voorkomen. Ook dit is dus zeker een belangrijk punt waar je aandacht aan zal willen besteden wanneer je overgaat tot het kopen van een mat om te fitnessen.