Sedummatten worden gebruikt voor het aanleggen van groendaken. Deze  zijn gemaakt van sedumplanten. Dit zijn planten die worden gekweekt door het gebruik van cocosmatten. Er kunnen meer dan een soort sedumplanten op een sedummat groeien. Je kunt namelijk 10 soorten hebben die groeien op dezelfde mat. Er zijn erg veel verschillende sedumsoorten die effectief gebruikt kunnen worden voor het aanleggen van groendaken. Je hebt meer dan 250 verschillende soorten die je hiervoor kunt gebruiken. Deze planten kennen elk hun eigen bloeiperiode. Vaak genoeg staan de daken dan in bloei vanaf april tot en met de maand oktober. Dit zit er prachtig uit. Het aanleggen van deze matten hoeft niet voor stress te zorgen. Als je een beetje handig bent kun je dit namelijk in een dag tijd geregeld hebben. De sedummatten zijn ook er flexibel. Ze worden opgerold om het transporteren ervan een stuk makkelijker te maken. Bij aankomst hoeft jij ze enkel weer uit te rollen en zo zijn ze klaar voor gebruik.

 

Wat zijn de verschillen in de matten?

Bij het aanschaffen van deze matten is er totaal geen gebrek aan keus. Er is namelijk keuze zat in de soorten sedumplanten die worden gebruikt om de matten samen te stellen. Deze matten zijn heel vaak gebruiksklaar te verkrijgen. Koop je ze gebruiksklaar dan heb je geen invloed op de samenstelling van de matten en daarmee dus ook niet het uitkiezen van de sedumplanten voor de matten. Wil je dit juist wel hebben, dan is het handig op losse planten te kopen. Zo kies jij de planten zelf uit en steek je ze ook zelf in het dak

 

Waarom is een sedummatten zo populair?

Er zijn genoeg redenen waarom men voor een sedumdak kiest. Zo is het natuurlijk een prachtig gezicht. Je hebt een erg kleurrijk dak dat gewoon in bloei staat. Dat is voor een ieder mooi om te zien, maar er zijn ook praktische voordelen. Zo biedt het veel uitkomst voor een goede isolatie. Deze daken houden namelijk in de zomerperiode de warmte buiten en houden zo de woningen koel. In de winterperiode blijft de warmte in huis en blijft de kou buiten. Zo heb je ook een lagere energierekening en wie wil geen lage energiekosten? Het helpt ook bij het dempen van geluid. Zo is geluidsoverlast iets uit het verleden. Ook zorgt het voor extra zuurstof in huis en dat is een voordeel voor jouw gezondheid.