Hoe kleed je leuk een kleuter jongen

Van vier tot zes jaar oud zijn kinderen kleuters. Dit is een hele spannende leeftijd, kleuters gaan voor het eerst naar school. Je zoontje zal ineens de hele dag met andere kinderen bezig zijn en stoeien en vallen en van alles en nog wat. Daarom is kleuter kleding heel anders dan babykleding, je kunt ze nu niet meer even makkelijk in baby pyjama feetje stoppen, want ze hebben nu hun eigen smaak. Daarnaast moet kleding van kleuters namelijk tegen het een en ander kunnen. Ze groeien ook heel snel dus om alleen naar de kindermerkkleding winkel te gaan is misschien niet het meest strategische. Dirkje kleding heeft wel veel leuke dingen voor een goede prijs. Maar we hebben hier nog veel meer tips voor het leuk aankleden van jouw peuter.

Leuke thema kleding

Het is dus heel spannend voor ze om naar school te gaan, maar daarbij komt ook kijken dat hoe ze er uit zien ook wel zal beïnvloeden hoe andere kinderen ze zien. Het is misschien juist leuk om daarom shirtjes te kopen met zijn favoriete superhelden of teken figuur erop. Dat kan namelijk een goed invalspunt zijn voor de kleuter om nieuwe vrienden te kunne maken. Ook zal hij zichzelf heel stoer voelen in zijn mooie shirt. Je kan tegenwoordig genoeg van dit soort shirts, sets of pyjama’s vinden. Je kleuter zal er vast heel blij mee zijn. Ook is hij nu wel oud genoeg om enigszins te helpen met het uitkiezen van nieuwe kleding. Hij heeft waarschijnlijk niet in het geheel de concentratie om je echt te helpen met het shoppen. Maar wat je wel kan doen is een paar opties bij hem voorleggen waar hij uit kan kiezen. Dit stimuleert je kleuter om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het geeft hem ook het idee dat hij de baas is over hoe hij eruit wil zien, wat later heel bevrijdend kan zijn.

Kleding dat kapot kan

Het is goed om je kleuter voorbereid te laten zijn op avontuur. Zodat hij steeds zelfstandiger kan spelen. Als zes jarige zal hij namelijk al veel zelf kunnen en misschien zelfs al een beetje kattenkwaad beginnen uit te halen. Het is dus goed om broeken te kopen die niet uitmaken als ze kapotscheuren. Jongens die stoeien en rondrennen de hele dag komen vaak om de dag met gescheurde broeken thuis, wat heel normaal is. Maar vervelend als het mooie broeken zijn. Zorg ook dat hij een paar goede regenlaarzen heeft zodat hij niet elke keer zijn schoenen helemaal vies maakt. Zo kan hij vrij zijn om te doen wat hij wilt en kan hij echt de wereld stapje voor stapje onderzoeken, zonder dat jij elke week een volledig nieuwe garderobe hoeft te kopen. Je kleuter zal je onbewust hele dankbaar zijn.