Last van een slechte nachtrust? Probeer eens een plantje!  

Wordt jij ook zo gelukkig van een net verschoond bed waar je heerlijk in kunt kruipen na een lange om eindelijk je welverdiende nachtrust te pakken? Of ’s ochtends voor je wekker wakker worden en daardoor nog even een paar extra minuutjes kunnen blijven liggen? Is jouw antwoord op deze vragen “nee” dan is de kans groot dat jij met je verkeerde been uit bed bent gestapt. Misschien komt dit dan wel weer door een slechte nachtrust. Wist je al dat plantjes je nachtrust kunnen verbeteren? En nee, dan hebben we het natuurlijk niet over wietplantjes maar over echte kamerplanten voor in je slaapkamer.

Planten en hun positieve eigenschappen

Een slechte nachtrust doet geen wonderen. Sterker nog, het is niet alleen vervelend voor jou voor ook voor je omgeving. Grote kans dat je productiviteit na een slechte nacht zeer laag is en je gezelligheid is ook ver te zoeken. Gelukkig is er hoop! Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat kamerplanten je nachtrust kunnen verbeteren. Hoe dat komt? Planten hebben een aantal eigenschappen die een zeer positief effect op ons hebben. Zowel direct als indirect. Planten zorgen er ten eerste voor dat we minderen stress ervaring doordat het er zo gezellig uitziet. We voelen ons helemaal een met de natuur, ook al zitten we gewoon binnen. Daarnaast zorgt het ook voor een betere luchtkwaliteit en een betere luchtkwaliteit zorgt er weer voor dat we beter en sneller in slaap vallen. Dus hallo leuke hippe kamerplanten en doei slechte nachtrust!

Beste plantjes voor in je slaapkamer

Nu we het positieve effecten van planten in de slaapkamer weten is het wel handig om te weten dat niet iedere planten dezelfde positieve eigenschappen heeft. Zo zijn er namelijk ook planten die je liever niet op je kamer wilt hebben. Of een verkeerde aankoop te voorkomen helpen we je daarom graag een beetje op weg. Planten die het zeer goed doen in de slaapkamer zijn onder andere de Jasmijn, de Valeriaan, de Lavendel, de Aloë Vera, de Gardenia, de Lepelplant en de klimop. De eerste drie planten ruiken vooral heel erg lekker en zullen die positieve eigenschap gebruiken op jouw sneller in slaap te doen laten vallen. Die andere vier planten zijn vooral erg groen en lekker makkelijk te onderhouden. Dus ook voor de mensen zonder groene vingers is (het in leven houden van) een slaapkamer plant geen onmogelijke zaak.

En, welke hippe kamerplant gaat bij jou zorgen voor een betere nachtrust?