Het onderhouden van je motorkleding

Motorkleding krijgt veel te verduren, van regenbuien tot felle zon. Daarom moet je je motorkleding af en toe goed reinigen om te zorgen dat het in topconditie blijft. Zo blijft je motorkleding je goed beschermen en kan je het langer gebruiken. Maar hoe doe je dit en waar moet je op letten? In dit artikel kom je hierachter.

Textiele motorkleding

Textiele motorkleding heeft een speciale laag die ervoor zorgt dat je kleding water en vuil afstoot. Als je je textiele motorkleding niet goed onderhoudt, kan het zijn dat deze laag dunner wordt en je kleding niet langer 100% waterafstotend is. Voor deze soort motorkleding zijn speciale impregneer sprays te koop die je kleding waterafstotend maken.

Als je je motorkleding echt wil wassen, haal dan de voering en de protectoren uit je motorkleding. Stop je motorkleding niet in de wasmachine, maar maak het schoon door middel van een handwas met lauw water. Gebruik ook geen harde spons om je kleding schoon te maken, dit kan je motorkleding beschadigen.

Lederen motorkleding

Door je lederen motorkleding twee keer per jaar te  behandelen met geschikte reinigingsproducten, ben je al een heel eind. Het is bij dit materiaal vooral van belang om het na gebruik goed uit te hangen en niet bloot te stellen aan extreme hitte.

Lederen motorkleding is absoluut niet geschikt voor de wasmachine en de droger. Heb je wat ouder leer? Behandel je motorkleding dan twee keer per jaar met een speciale bijenwas die het leer voedt.

Motorjeans

Een motorjeans kan als een van de weinige motorkledingstukken wel in de wasmachine gewassen worden. Let er hierbij wel op dat je de broek binnenstebuiten in de wasmachine doet en de protectoren eruit haalt. Motorjeans kunnen afgeven bij de eerste paar wasbeurten, daardoor kunnen kledingstukken die je mee wast verkleuren.

Heb je motorkleding van een materiaal dat anders is dan de materialen in dit artikel of wil je meer informatie? Ga langs bij een gespecialiseerde motorkledingwinkel en vraag om advies.