De groeiende populariteit van de leefstijlcoach

Steeds meer mensen doen een beroep op een leefstijlcoach. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat mensen steeds meer prikkels ervaren en steeds meer informatie krijgen. De mens is daar in essentie niet voor gemaakt en om die reden worden mensen moe, ervaren ze stress of eten ze te veel. En precies dan kun je prima een beroep doen op een leefstijlcoach.

Wat is voor jou nou echt belangrijk? Vraag het de leefstijlcoach!

Schakel je een leefstijlcoach in, dan krijg je met behulp van die coach helder wat voor jou nou echt belangrijk is. Wat zeker ook belangrijk is, is dat je door de coach weer grip kunt krijgen op de dag en op jouw gewoontes. Je gaat weer werken aan jouw eigen doel. Sommige mensen zeggen wel eens dat een leefstijlcoach gezien kan worden als de beste gids in deze zeer drukke wereld. En die mensen slaan de spijker op de kop.

De coach behandelt geen ziekte of problemen

Kies je voor een leefstijlcoach, dan schakel je niet iemand in die een ziekte of een probleem kan behandelen. Samen met de coach werk je wel toe naar een gesteld doel. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om weer energie te voelen of om juist weer rust in jouw hoofd te krijgen. De coach kan je helpen bij het opnieuw indelen van de dag, het goed omgaan met stressprikkels, voeding maar ook slaap en beweging. Met behulp van de coach train jij jouw gezonde gewoontes en leer je begrijpen hoe het bij jou zelf allemaal werkt. Met behulp van de coach krijg je in negen van de tien gevallen weer grip op jouw leven.

Jouw vraagstuk staat altijd centraal

Kies je voor een leefstijlcoach, dan sta jij en staat jouw vraagstuk altijd centraal. De wensen van mensen die een coach inschakelen, verschillen natuurlijk per persoon. Navraag bij coaches leert echter dat je globaal vier thema’s kunt benoemen die het meest voorkomen. Dit zijn: fit en energie ziek, afvallen en op jouw huidige gewicht blijven, het ervaren van meer rust in de drukte en het aanpakken van ongezonde gewoontes.

De resultaten merk je som meteen, soms duurt dat wat langer

Om de verschillende doelen te bereiken, zal de coach met talloze onderwerpen aan de slag. Het kan bijvoorbeeld gaan om slaap, ontspanning, voeding bewegen en de hormoonhuishouding. Verder kun je denken aan de dagindeling, stress management en communicatie. Natuurlijk ga je samen met de coach ook aan de slag met jouw eigen mindset. De coach zal je helpen bij het maken van de voor jou juiste keuzes. Dit zijn keuzes die je verder kunnen helpen en die ook echt bij je passen. Een leefstijlcoach werkt altijd volgens een stappenplan. Je gaat dus een bepaald traject in en de resultaten merk je soms al heel snel, maar soms ook pas later. Dit verschilt van mens tot mens. Uiteraard is het uiteindelijke doel dat jij beter functioneert zonder bemoeienis van de coach. De coach helpt je slechts op weg.