Corona sneltesten zijn momenteel één van de belangrijkste oplossingen in de Coronapandemie. Doordat je nu makkelijk zelf kunt testen of je besmet bent, is het aantal besmettingen in de afgelopen maanden gedaald. Veel sneltesten worden gratis verschaft via de werkgever of de studie, maar tegenwoordig zijn ze ook online of in bepaalde winkels te verkrijgen. Een echt permanente oplossing zijn de sneltesten niet, maar zeker een stap in de goede richting totdat de permanente oplossing tegen Corona is gevonden.

 Soorten Corona sneltesten  

Corona sneltesten zijn er in verschillende soorten en maten, elke test heeft weer zijn eigen voor- en nadelen en gebruiksaanwijzing. De 3 bekendste Corona sneltesten worden voor jou op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan zien wat de testen inhouden en uiteindelijk zelf een keuze kan maken die prettig is voor jou.

De antigeen coronatest  

Met de antigeen coronatest test je of je bent besmet met het Coronavirus. Met een wattenstaafje dat je in de neusholte stopt test je aan de hand van eiwit deeltjes die aantonen of je besmet bent met het virus. Het wattenstaafje vermeng je met een vloeistof die je op de testcassette druppelt waarna je binnen 15 minuten de uitslag hebt. Het voordeel van deze test is dat hij snel, makkelijk en goedkoop is. Het is niet aan te raden de test te gebruiken bij langdurige klachten, of om te checken of je geen corona meer hebt. Dan is een PCR test bij de GGD aan te raden. 

De antistoffen sneltest 

De antistoffen Corona sneltest onderzoekt aan de hand van een bloeddruppel of je antistoffen tegen Corona hebt aangemaakt. Deze test laat zien of je in het verleden Corona hebt gehad, maar laat niet zien of je op dit moment besmet bent. Wanneer je antistoffen in je lichaam hebt ben je volgens onderzoek 6-8 maanden immuun tegen Corona. Deze test is dus voor andere doeleinden dan de antigeen test/

De speekseltest  

De speekseltest heeft hetzelfde doel als de antigeen coronatest, alleen een andere gebruiksaanwijzing. Het voordeel van de speekseltest is dat je niet met een wattenstaafje diep je neus in hoeft, aangezien niet iedereen dat prettig vindt. Met de speekseltest spuug je in een zakje, en wordt dit monster vermengd met een vloeistof waar vervolgens de testcassette aangeeft of je besmet bent of niet. 

Waar koop je Corona sneltesten?  

Het is altijd handig om wat Corona sneltesten op voorraad te hebben, voor het geval je wordt gevraagd om er een af te nemen of omdat je twijfelt of je klachten hebt. Belangrijk is dat je Coronatest CE-gecertificeerd is, dat waarborgt de kwaliteit en dus ook de betrouwbaarheid van je testuitslag. Online kan je makkelijk deze gecertificeerde corona sneltesten vinden bij Coronasneltest123. Twijfel je of je klachten erg genoeg zijn om te testen, test dan wel en hou de maatregelen in de gaten. Zo kan het Coronavirus onder controle worden gehouden, en de besmettingsgraad nog verder naar beneden worden gebracht.